Resor

Travelspec.se


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Det Finns ju nästan inget härligare än att ge sig iväg på en lång resa nånstans till värmen. Eller varför inte ta en weekend i huvudstan, kan ju vara bra det med. Här finns lite tips om sidor som erbjuder bra priser på resor, Flyg och Hotell.


Vi kommer också ge er lite restips också.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Barcelona

I Barcelona hittar du det senaste inom design, arkitektur och mode. Spännande kvarter, underbara restauranger och heta nattklubbar. Det kan bara inte bli bättre!
Det är lätt att hitta och ta sig runt i Barcelona. Från det stora torget Plaça de Catalunya går två huvudgator, båda som gjorda för trevliga storstadspromenader.

Mot norr går den stora paradgatan Passeig de Gracia som leder till Barcelonas finare och dyrare kvarter. Gatan är känd för sina fantastiska byggnader i jugendstil från början av seklet. Mest känd är Casa Batlló. Idag kantas gatan av modebutiker, restauranger och uteserveringar.

Den populära gatan La Rambla går från Placa de Catalunya söderut mot hamnen. Här under platanträden trängs utekaféerna med gatumålare, jonglörer, blomsterhandlare, gatumusikanter, turister och lediga barcelonabor. Öster om La Rambla ligger Barri Gòtic (Gotiska kvarteren), Barcelonas äldre del med smala gränder och torg, mysiga restauranger och barer.
Sevärt i Barri Gòtic är den stora katedralen på torget Placa de Sant Jaume. I kvarteren ligger även Plaça Reial, ett vackert torg med härlig atmosfär. På dagen serveras katalansk kaffe och nypressad apelsinjuice och på kvällen till långt in på natten blir torget ett tillhåll för vänner av öl, vin eller sangria.


London

Här hittar du en härlig mix av gammalt och nytt, traditionellt och galet. Det har sagts många gånger men tål att upprepas – det är omöjligt att inte älska London!

Idag svänger det rejält i London igen. Kreatörer och idéskapare från alla världens hörn slåss åter om utrymmet. Gamla gator och områden blir som nya och British Modern har fått en självskriven plats på världskartan.

NYA STADSDELAR I Notting Hills charmiga kvarter har det etablerats trendiga inredningsaffärer, restauranger och små udda modebutiker. Ytterligare ett lyft fick Notting Hill efter filmsuccén med Julia Roberts och Hugh Grant.

Välbärgade stadsdelen Islington i nordöstra London ståtar med charmiga hus och trädgårdar. Här flyttar nya kreativa krafter in och öppnar små butiker och restauranger med tillbakalutad atmosfär. Promenera här och du hittar nya guldkorn!

Granne med Islington ligger Hoxton en ungdomligare del av London. Området är i första hand inte känt som något turiststråk, utan för sina barer och musikklubbar. På Hoxton Square och längs med Clerkenwell Road ligger de bästa.

Efter år av förfall håller South Bank på ”andra” sidan om floden att dammas av med flera spännande sevärdheter. Här står det stora pariserhjulet The London Eye . Hjulet räknas som världens högsta och största pariserhjul, (135 m). Den stora nyheten är moderna museet Tate Modern och en ny promenadbro har invigts som går från St Pauls katedral över till Tate Modern. Sedan tidigare finns här Shakespeare Globe Theatre och sevärda Hayward Gallery.-----------------------------------------------------------------------------------------------------Countryside Hotels-----------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Go back to top
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)